Blog

  • Aralık 04, 2021 Blog Yazıları

    Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımızda giren 3D yazıcılar, ürün yapabilmek için filament adı verilen bir maddeyi kullanır. 3D yazıcılar farklı alanlarda farklı amaçlar için kullanıldığı için farklı filament çeşitleri mevcuttur.

    Filamentler üretildiği madde, baskıya karşı olan dayanıklılığı, baskı sıcaklığı ve sıcaklığa karşı dayanıklılığına gibi çeşitli parametrelere göre farklı ürünler kullanılarak üretilir. Bir ürünün yapımında uygun olmayan filament seçilmesi olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Bu yüzden filament seçimi oldukça önemlidir.

    Bu yazımızda sizler için filament nedir, en çok tercih edilen filament çeşidi nedir ve 1 kg filament ile ne yapılır sorularına cevap vereceğiz. Ayrıca filamentin özelliklerinden bahsedeceğiz.

    3D YAZICI FİLAMENT ÇEŞİTLERİ
  • Kasım 28, 2021 Blog Yazıları

    3 BOYUTLU YAZICI FİLAMENTİ HANGI AMAÇLA KULLANILIR?

    3 boyutlu yazıcılar hayatımıza girdiğinden beri çeşitli özelliklere sahip ürünlerin üretiminde aktif olarak kullanılmaya başlandı. 3 boyutlu yazıcılar ürün elde edebilmek için 3 boyutlu yazıcı filamenti kullanır. Yani 3 boyutlu yazıcı filamenti, 3 boyutlu yazıcı ile somut ürünler elde etmek için kullanılan bir hammaddedir.

    3 boyutlu yazıcının kullanım oranının artmasıyla birlikte 3 boyutlu yazıcı filamenti ile ilgili bazı sorular sık sık sorulmaktadır. Bu soruların en başında PLA filament ile ilgili sorular gelmektedir.

    Bu yazımızda sizler içim 3 Boyutlu Yazıcı Filamenti ile ilgili Kullanım Alanlarından, Fiyatlarından ve Çeşitlerinden bahsedeceğiz. Ayrıca PLA filament ile alakalı sorulara cevap vereceğiz.

    PLA Filament
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR